Persoonlijke Stijl (DISC)

Mensen verschillen van elkaar. Gelukkig maar, anders zou het veel minder kleurrijk en dynamisch zijn in ons dagelijks leven. Met sommige mensen voelen we ons direct op ons gemak en met anderen zitten we op verschillende golflengte als we met elkaar communiceren. Het ingewikkelde van communicatie is dat we niet weten wat de ander denkt, voelt of bedoelt. We interpreteren andermans gedrag vanuit ons eigen perspectief met onze behoeften en bedoelingen. We vullen in en en dan ontstaat er ruis en miscommunicatie.
Verschillende typen mensen hebben verschillende manieren van doen en onderliggende behoeften. Als we daar inzicht in krijgen dan kunnen we elkaar beter begrijpen. We kunnen ons afstemmen op de behoeften van de ander en daarmee zal de relatie en communicatie met die ander harmonieuzer zijn.
Het Persoonlijke Stijlprofiel (DISC) beschrijft wat iemand van nature wel of niet zal doen en hoe iemand bepaalde situaties aanpakt. DISC zegt niets over wie je bent, maar zegt iets over je gewoontepatroon, onder andere opgebouwd vanuit je overtuigingen. We spreken van een gedragsprofiel.

 

Ben je nieuwsgierig en wil je inzicht krijgen in je eigen gedrag hoe je bepaalde situaties aanpakt?

Wil je daarnaast graag weten hoe een ander reageert wat jij doet? Neem dan contact met mij op voor het maken van een Q4 Persoonlijk Stijlprofiel (DISC)
Als gecertificeerd consultant voor dit Q4 Persoonlijk Stijlprofiel, zorg ik ervoor dat je de vragenlijsten voor dit profiel online thuis kan maken.
Herken jij jezelf in de uitkomst van de vragenlijsten is de volgende stap waarna ik vervolgens dit stijlprofiel met jou gaat doornemen.
Wat zeker helder gaat worden is wat voor bewust en onbewust gedrag je laat zien en wat dit betekent voor de communicatie met je omgeving. Daarnaast krijg je in het Stijlprofiel ook tips voor je werkomgeving. Wat geeft je energie? Wat kost je energie? Hoe kan je op het werk (weer) energie krijgen? Motivatie tips voor de leidinggevende of collega’s etc.
Na de bespreking van het profiel kun je besluiten om nog een paar dieptegesprekken te voeren met mij. Maar het is ook mogelijk dat het maken en bespreken van het profiel in jouw geval je van voldoende informatie voorziet, om zelf een volgende stap te maken. Wil je het profiel verwerken in je cv en heb je daar moeite mee, bel of mail mij?
Ook voor teams kan het waardevol zijn om een gedragsprofiel van alle teamleden te laten maken. Zo wordt dan per teamlid helder wat hierboven staat beschreven. Het totaal aan stijlprofielen wordt verwerkt in het Q4 profiles DISC grid en geeft waardevolle informatie ten aanzien van de manier waarop er samengewerkt wordt en hoe onder ander de communicatie binnen het team verbeterd kan worden.

 

Heb jij of heeft je team een frisse bust nodig?

Vul dan het contactformulier in.

>> D Dominant Temperament
Extravert, taakgericht, gedreven. Wil controle uitoefenen.

>> I Interactief Temperament
Extravert, mensgericht, prater. Wil relateren met andere mensen.

>> S Stabiel Temperament
Introvert, mensgericht, teamplayer. Wil relateren met andere mensen.

>> C Consciëntieus Temperament
Introvert, taakgericht, analytisch. Wil controle uitoefenen.

Voor onze ontwikkelassestment werken wij samen met Q4 profiles

TOP