Recruitment Process Outsourcing (RPO)

Bedrijven kiezen steeds vaker voor RPO. Bij RPO wordt het recruitmentproces van vaste en tijdelijke vacatures uitbesteed aan een externe recruiter. Als verlengstuk van de directeur / HR-manager ben ik in dat geval enkele dagdelen per week ‘inhouse’ verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering van recruitment op maat.

Met als doel:

  • Het aantrekken van hoog gekwalificeerde medewerkers
  • De juiste persoon op de juiste plaats (lettend op gedrag, competenties en vaardigheden)
  • Lagere kosten
  • Binnen een korte doorlooptijd
  • Door middel van een efficiënt en kwalitatief recruitmentproces

Werving & Selectie is een veelzijdig vak. En DEPO beheerst dat vak tot in de puntjes. Op de korte termijn een vacature invullen is relatief eenvoudig. Maar een professional vinden voor de lange termijn, iemand die naadloos past binnen een bestaand team, dat is de ultieme uitdaging. En ik ga die graag aan!

DEPO biedt meerwaarde 

Ik bespaar mijn opdrachtgevers niet alleen veel geld, maar door de inzet van Q4 Profile(DISC) zorg ik er bovendien voor, dat uw nieuw aangenomen medewerkers perfect passen binnen uw bedrijf en hun team. Veel beter dan bij gebruikelijke werving- en selectieprocedures.

DEPO bespaart u geld

Door samen te werken met DEPO snijdt het mes bij de opdrachtgever aan twee kanten. Allereerst bespaar ik u geld. Hoe? Ik reken bij het werven van geschikte kandidaten niet de gebruikelijke fee van het bruto jaarsalaris. U betaalt slechts de afgesproken manuren voor het invullen van uw vacature, plus nog een bescheiden commissie. U komt zo nooit voor financiële verrassingen te staan. Uiteraard is het ook mogelijk medewerkers te werven tegen een afgesproken bemiddeling fee.

DEPO levert de perfecte match
Maar DEPO doet meer. Ik ben gecertificeerd Q4 Profile-consultant. Dat houdt in dat ik niet alleen selecteer qua inhoud, maar óók qua persoonlijkheid. En dat vergeten veel recruiters tijdens de selectieprocedure. Sollicitanten zijn soms erg goed in het oppoetsen van hun CV of het verbloemen van karaktertrekjes. In onze selectieprocedure krijgen ze daar niet de kans voor. Dankzij de Q4 Profile-test maken wij zichtbaar wat wenselijk en wat natuurlijk gedrag is. Zo kan ik de sollicitanten selecteren die niet alleen qua competenties, maar ook qua passie, gedrag en mentaliteit de perfecte match zijn voor het team waarin zij zullen gaan functioneren. Zo voorkom ik dat u na een kostbare sollicitatieprocedure al na een half jaar afscheid moet nemen van een werknemer, omdat hij/zij niet past in het team.

Voordelen Q4 Profile DISC-model

Aan de hand van Q4 Profiles maak ik een gedragsanalyse van de sollicitant volgens het DISC-model. Ik krijg zo een helder beeld van zijn bewuste en onbewuste gedrag en wat dit straks betekent voor zijn functioneren binnen zijn werkomgeving. Daarnaast biedt de uitslag van de test ook inzicht in andere zaken: Wat geeft hem/haar energie? Wat kost deze persoon juist energie? Naar aanleiding van het uiteindelijke profiel bekijk ik of de persoon (in combinatie met zijn competenties en vaardigheden) past binnen uw team.

Wilt u weten hoe u RPO 2.0 of het Q4 Profile DISC-model kunt toepassen binnen uw bedrijf? Ik ga graag in gesprek met mensen binnen en buiten mijn netwerk om samen te kijken of mijn oplossing ook bij uw organisatie past. Neem contact met mij op om nader kennis te maken.

TOP